Het Warmse Water: een unieke plek voor zorg en groei
Stel je voor: een prachtige, groene omgeving waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan, omgeven door rust en ruimte. Dit is het Warmse Water, een innovatief zorgpark dat Zozijn ontwikkelt in Terborg, speciaal voor mensen met complexe zorgvragen. Het is een plek waar je als medewerker niet alleen bijdraagt aan hoogwaardige zorg, maar ook deel uitmaakt van een hechte gemeenschap en waar duurzaamheid en kleinschaligheid centraal staan.
Het ontstaan van Het Warmse Water
Het idee voor het zorgpark Het Warmse Water is in de afgelopen jaren gegroeid. Tijdens een presentatie in 2018 werden belangrijke principes vastgesteld die de basis vormen voor dit ambitieuze project:
Een sluitende keten van ondersteuning: Zozijn streeft naar een zorgaanbod dat in elke levensfase passende ondersteuning biedt.
Uitbreiding van het zorgaanbod voor 18-plussers: in de regio Achterhoek/de Liemers bestaat er een vernauwing van het zorgaanbod na de leeftijd van 18 jaar.
Deskundigheid in specialistische zorg: het zorgpark beantwoordt aan de groeiende vraag naar intensieve ondersteuning en specialistische zorg.
Een zorgomgeving met visie
Het Warmse Water is niet zomaar een zorglocatie; het is een plek waar cliënten zich veilig en thuis voelen. Zozijn heeft een visie ontwikkeld waarin de focus ligt op kleinschalige woonvormen, gemeenschappelijke ruimtes en de mogelijkheid om in een groene omgeving te leven. Elke cliënt heeft een eigen zit-slaapkamer of appartement, dat is afgestemd op hun individuele behoeften, inclusief faciliteiten zoals aangepaste keukens en prikkelarme ruimtes. Het zorgpark is rolstoeltoegankelijk, drempelvrij en rookvrij, met ruime zichtlijnen en een open karakter voor een gevoel van veiligheid.
Drie milieus: wonen, werken en recreëren
Een van de unieke aspecten van Het Warmse Water is de combinatie van wonen, werken en recreëren. Het park biedt dagbestedingsactiviteiten, inclusief werk op de boerderij, het verzorgen van dieren en deelname aan de pluktuinen. Cliënten hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan duurzame activiteiten en eigen groenten en fruit te verbouwen. Ook zijn er recreatiemogelijkheden met wandelpaden en ontmoetingsplekken, waar zowel cliënten als medewerkers samenkomen.